enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Balık avı değil, ölümle dans ediyorlar

Balık avı değil, ölümle dans ediyorlar
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
01.06.2020
23
A+
A-

Su seviyesi ızgaranın altına düştü…

Geçitköy Barajı’ndaki su seviyesi vinç bölümündeki ızgaranın altına düştü. Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Oğuz, Geçitköy barajında ağustosa kadar yetecek kadar su bulunduğunu, boru hattındaki arızanın giderilmesi için boru montajının haziran sonu başlanacağını kaydetti. Barajdaki su seviyesinin düşmesini fırsat bilen bazı vatandaşlar ise, kaya dolgulu yaklaşık 100 metrelik yükseklikten taşlara basarak baraj kenarına iniyor, düşme tehlikesini düşünmeden oltalarıyla balık tutmaya çalışıyor.

Türkiye’den KKTC’ye su taşıyan boru hattında yaklaşık 4.5 ay önce meydana gelen arıza henüz giderilemedi ve suyun toplandığı Geçitköy Barajı’ndaki su seviyesi, ciddi oranda düştü. Bunu fırsat bilen bazı vatandaşlar, “ölümü göze alarak” yaklaşık 100 metrelik taşlı zeminden aşağıya inerek barajda balık avlıyor.    Geçitköy Barajı’ndaki su seviyesinin düşmesiyle birçok kişi balık avlamak için baraja gidiyor.    Kaya dolgulu yaklaşık 100 metrelik yükseklikten taşlara basarak baraj kenarına inen birçok kişi, düşme tehlikesini düşünmeden oltalarıyla balık tutmaya çalışıyor.    Bölgeye gidip barajı görüntülemek isteyen vatandaşlar, “Bu kadarına pes doğrusu. Hiçbir tedbir almadan kayalardan baraja inen bu insanlar, balık avlayacak diye canlarından olacaklar” yorumunda bulunuyor.

Oğuz: Boru montajı haziran sonu başlayacak

Karantina döneminde de su tüketiminin artması nedeniyle barajdaki su seviyesi öngörülenden daha hızlı bir şekilde düştü.    Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Türkiye-KKTC arasındaki su boru hattındaki patlağın, ağustosa kadar tamir edileceğini söyledi.    Oğuz, Geçitköy barajında ağustosa kadar yetecek kadar su bulunduğunu, boru hattındaki arızanın giderilmesi için boru montajının haziran sonu başlanacağını kaydetti.    Ağustos ayında Geçitköy barajında su akışının tekrardan başlamasını beklediklerini belirten Oğuz, gerekli olan 10 adet borunun imalatı için maliyetin 35 milyon TL olduğunu, montajının ise ek maliyet olduğunu belirtti.    Türkiye’den Geçitköy’e su nakliyesini sağlayan boru hattının Anamur tarafında 10 Ocak’ta kopma olmuş, Türkiye Su İşleri Dairesi, hattın tamiri için çalışmalara başlamıştı.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.