enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4979
EURO
34,9774
ALTIN
2.431,80
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Hafif Yağmurlu
16°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Tezgahlar renklendi, fiyatlar düştü

Tezgahlar renklendi, fiyatlar düştü
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
01.06.2020
24
A+
A-

Lefkoşa’da pazar günleri otobüs terminaline kurulan pazar dün de ziyaretçilerini ağırladı. Güzel havayı fırsat bilen vatandaşlar, pazarın yolunu tutarken, öğrencilerin ve işçilerin ülkelerine dönmesi sebebi ile esnafın beklediği yoğunluk yaşanmadı.    Pazarda sebze ve meyve fiyatlarının uygunluğu ise vatandaşların yüzünü güldürdü. 2 karpuz 15 TL, 3 kilo veya 4 kilo domates 5 TL gibi kampanyalar ise rağbet gördü.    Lefkoşa Türk Belediyesi ekibi de pazar girişinde, daha önceden belirlenen kurallar çerçevesinde denetim yaptı, giriş noktalarında ateş ölçtü, el dezenfektanı kullandırdı ve vatandaşları dezenfektanlı paspaslardan geçirdi.    Öte yandan vatandaşın maske kuralına tam anlamıyla uymadığı da gözlemlendi, pazarda dolaşan kalabalığın bir kısmı maske takmazken, bir kısmının ise maskelerini çene altı veya sadece ağzı kapatacak şekilde kullandığı görüldü.

Barbunya’nın kilosu 20 TL

Vatandaş pazardaki fiyatlardan memnun kaldı ama esnaf talepten memnun değildi.    Domatesin kilosu 1,50 ile 2,00 TL’ye satışa çıktı. Bazı esnaf kampanya yaparak, 3 kilo veya 4 kilo domates alana 5 TL’den satış yaptı. Taze fasulyenin kilosu 4 TL’ye kadar düşerken, bezelye 7,50 TL’ye tezgahta yerini aldı.    Kabak 2 TL, patlıcanı 3 TL, biber ise 5 TL’den alıcı bulurken, karpuzun fiyatı cinsine göre değişiklik gösterdi. Karpuzun kilosu 2 TL ile 3 TL’ye satıldı. Bazı esnaf ise 15 TL’ye 2 karpuz veya 10 TL’ye tek karpuz sattı.    Patatesin fiyatı ise düştükçe düştü. Pazarda kilosu 1,50 TL’ye patates satılırken, soğan 2,50 TL’den müşterilere sunuldu.   Pazarda fiyatı en yüksek sebze, kilosu 20 TL’den satılan barbunya ile kilosu 10 TL’den satılan kolokas oldu.    Meyve fiyatları ise her zamanki gibi yüksek fiyatlarla tezgahlara sıralandı.    Nektarin ve şeftali 5 TL ile 7 TL arası, çilek 10 TL, kavun 5 TL, kivi ve kayısı 8 TL, muz ise 7 TL ile 10 TL arasında değişen fiyatlarla satıldı.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.