enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5206
EURO
34,7471
ALTIN
2.497,08
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
15°C
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Yeşil reçeteli bu kadar çok hapı nasıl aldılar?

Yeşil reçeteli bu kadar çok hapı nasıl aldılar?
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
10.05.2020
39
A+
A-

Sürekli dışarı çıkmamak için fazla almışlar…

Ülkemizde üniversite eğitimi gören yabancı uyruklu iki şahıs, araçları içinde tasarruflarında yeşil reçeteyle satılan 457 adet hapla yakalandı. Mahkemeye çıkan zanlılar Muhammad Mubarak Munır ve Yusuf Daura Ahmed, söz konusu ilacı üçüncü kattan düşen bir arkadaşının yüksek dozda içtiğini ve Koronavirüs salgını nedeniyle sürekli dışarıya çıkmamak için ilaçtan fazla aldıklarını söyledi. Polis, zanlıların hapları nasıl, ne amaçla temin ettiklerinin araştırılacağını belirtti.

“Ülkemize kaçak ilaç da getirilmiş olabilir”…

Eczacılar Birliği Başkanı Umut Öksüz, zanlıların tasarrufunda bulunan yeşil reçeteli ilacın doktor tavsiyesi ve reçetesi olmadan kullanımının hayati tehlikeye varacak sonuçlar doğurabileceğine dikkat çekti. Bu ilaçların denetiminin İlaç ve Eczacılık Dairesi’ne ait olduğunu ancak yetersiz eczacı sayısından dolayı denetim yapılamadığını belirten Öksüz, “Ülkemize kaçak ilaç da getirilmiş olabilir. İlgili daire ve bakanlık, yeşil reçeteyle satılan ilaçların denetim sorununu otomasyon sistemi ile bir tuşla çözmelidir” dedi. Emine UYSAL ÇALUDA Ülkemizde üniversite eğitimi gören yabancı uyruklu iki şahıs, araçları içinde tasarruflarında yeşil reçeteye tabi 457 adet hapla yakalandı.

“İlaç ve Eczacılık Yasasına Aykırı Hareket”

suçlamasıyla tutuklanan zanlılar Muhammad Mubarak Munır ve Yusuf Daura Ahmed mahkemeye çıkarıldı. İki zanlı, söz konusu ilacı üçüncü kattan düşen bir arkadaşının yüksek dozda içtiğini ve Koronavirüs salgını nedeniyle sürekli dışarıya çıkmamak için söz konusu ilaçtan fazla aldıkları savunmasını yaptı. Yargıç Hazal Hacımulla’nın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı İlhan Damdelen, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis memuru Hüseyin Ergüleç’i dinletti. Mahkemede yeminli şahadet veren Ergüleç, 08.05.2020 tarihinde saat 22.00 raddelerinde Lefkoşa’da Özker Özgür Caddesi üzerinde zanlılar Muhammad Mubarak Munır ve Yusuf Daura Ahmed’in içerisinde otururken tespit edilen ZRY 768 plakalı araçta yapılan aramada 457 adet “R…” marka haplar bulunarak İlaç ve Eczacılık Yasasına Aykırı Hareket ettiklerinin tespit edildiğine vurgu yaptı. Polis memuru Hüseyin Ergüleç, zanlıların suçüstü hali gereği tutuklandıklarını, mesele ile ilgili tahkikatın yeni başladığını ve zanlıların hapları nasıl, ne amaçla temin ettiklerinin araştırılacağını belirterek, zanlıların üç gün daha poliste tutuklu kalmaları talep etti. Yargıç Hazal Hacımulla, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların üç gün tutuklu kalmasına emir verdi.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.