enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Salı Az Bulutlu
18°C

DENKTAŞ: “SİLAH AMBARGOSUNUN KALDIRILMASI TAM ANLAMIYLA BİR DARBE”

DENKTAŞ: “SİLAH AMBARGOSUNUN KALDIRILMASI TAM ANLAMIYLA BİR DARBE”
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
02.09.2020
25
A+
A-

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, Amerika Birleşik Devletleri’nin 33 yıldan sonra “Güney Kıbrıs’a uyguladığı silah ambargosunu kaldırdığını açıklamasının” gerek Kıbrıs sorunu gerekse bölge barışı açısında son derece yanlış bir karar olduğunu vurguladı.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Serdar Denktaş, Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne silah ambargosunu kaldırma kararına ilişkin açıklama yaptı.

Denktaş, açıklamasında şunları kaydetti:

“Amerika Birleşik Devletleri’nin 33 yıldan sonra Güney Kıbrıs’a uyguladığı silah ambargosunu kaldırdığını açıklaması gerek Kıbrıs sorunu gerekse de bölge barışı açısında son derece yanlış bir karardır.

Bu kararın alınma tarihi olarak 1 Eylül Dünya Barış Günü’nün seçilmesi de barışa değil bizzat gerginliğe hizmet eden bir anlayıştadır.

ABD’nin aldığı bu karar bölgede var olan istikrarsızlığa daha da hız katarken, bölgesel barış arayışı için de tam anlamıyla bir darbe olmuştur.

Alınan karar her ne kadar 1 yıllık süreyi kapsıyorsa da bunun Kıbrıs sorununun çözümüne hizmet etmeyeceği aksine daha da karmaşık bir hale getireceği de muhakkaktır.

ABD yönetiminin aldığı bu karardan bir an önce geri adım atmasını temenni eder, bölgede zaten gergin olan ortamın tansiyonunun tez zamanda düşürülmesini dilerim.”

(EMR/HÖ)

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.