enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4475
EURO
34,7401
ALTIN
2.437,40
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
18°C

Black Mirror dizisi gerçek oluyor: 2045’te yapay bedenler geliyor.

Black Mirror dizisi gerçek oluyor: 2045’te yapay bedenler geliyor.
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
29.03.2022
38
A+
A-

İnsanların yüzyıllar boyunca ölümü yenmenin yollarını aramaları teknoloji sayesinde mümkün olabilir. Yapay zeka ve Metaverse teknolojileri sayesinde 150 yaşına kadar yaşamak artık olası görünüyor.

 

İnsanların yüzyıllar boyunca ölümü yenmenin yollarını aramaları teknoloji sayesinde mümkün olabilir. Yapay zeka ve Metaverse teknolojileri sayesinde 150 yaşına kadar yaşamak artık olası görünüyor.

Rus milyarder ve girişimci Dmitry Itskov, yapay zeka ve Metaverse teknolojileri sayesinde yaşlanmanın etkilerini engellemenin ve ömrü onlarca yıl uzatmanın bir yolunu bulduğunu iddia ediyor.

İnsanların bir gün sonsuza kadar yaşayabileceğine inanan Itskov, servetini Moskova merkezli bir medya şirketine borçlu. Daily Star’ın haberine göre, Rus milyarderin planları, “yaşlanmayı, hatta ölümü ortadan kaldırmayı” ve “insan vücudunun sınırlarını aşmayı” hedefleyen “2045 Girişimi”nin bir parçası.

ÖLDÜKTEN SONRA UZAYDA SONSUZLUK İMKANI…

Proje, 2045 yılına kadar insanların İnternet yardımıyla eski bedenlerinden çıkıp yenilerine geçmelerini sağlayacak yapay bedenlerin ortaya çıkacağını savunuyor.

“2045 Girişimi”nin manifestosunda Itskov, “İnsanlar, biyolojik vücudun kaynakları tükendikten sonra yaşamlarının uzatılması için, yeni bir vücuttaki kişisel gelişim olanakları hakkında bağımsız kararlar alacaklar” diyor.

Zihin yükleme adı verilen konsept, insanların Metaverse (sanal evren) sayesinde siber uzayda özgürce yaşayıp biyolojik unsurlar tarafından kısıtlanmadan zihinlerinin dijital kopyalarını oluşturmalarına imkan verecek. Ortaya atılan teknoloji, distopik drama dizisi Black Mirror’da anlatılan olaylara benzetildi.

Rus milyarder Itskov, uzun yaşamın iksirini arayan tek girişimci değil. SpaceX ve Tesla’nın CEO’su Elon Musk’ın kurucusu olduğu Neuralink ve Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un sahip olduğu gibi Altos Labs gibi şirketler de, ömrü uzatacak ve gelecekteki dijital yüklemelerin temelini oluşturabilecek çeşitli teknolojik arayüzleri araştırıyorlar.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.