enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5501
EURO
34,9800
ALTIN
2.418,25
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

‘UBP-DP-YDP’ EL SIKIŞTI

‘UBP-DP-YDP’ EL SIKIŞTI
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
07.12.2020
20
A+
A-

Koalisyon hükümetinde Ulusal Birlik Partisi Başbakanlık ile 7 bakanlık, Demokrat Parti 2, Yeniden Doğuş Partisi’ne ise 1 bakanlık verilmesi üzerinde uzlaşıldığı belirtildi.

Yaklaşık dört saat süren toplantının ardından açıklama yapan UBP Genel Başkan Vekili Hamza Ersan Saner, ülkedeki sıkıntıyı bildikleri için bu konuda neler yapabileceklerini ortaya koyup geniş kapsamlı değerlendirme toplantısı düzenlediklerini söyledi. Ülkenin hükümete ihtiyacı olduğunu belirten Saner, şuan parlamentodaki bütün siyasi partilerin ülkenin hükümetsiz kalmaması için her türlü katkıyı yapacaklarına inancının tam olduğunu belirtti.

UBP Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in bugün Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından görevlendirilmesi bekleniyor.

Erhan Arıklı Başbakan Yardımcısı

DP’de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman ,Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu  olacak. YDP Başkanı Erhan Arıklı da Ekonomi ve Enerji Bakanı olacak.

Tek Bakanlık alan YDP’ye bir de yeni makam var… Arıklı hem Ekonomi Bakanı olacak hem de Başbakan Yardımcılığı görevini yürütecek.

Denktaş bakanlık almayacak

Bu arada dünkü pazarlıkları sonuçlandırmada büyük katkı gösterenlerin başında gelen Serdar Denktaş’ın kabinede yer almayacağı öğrenildi.

Seçim Ekim ayında

UBP-DP-YDP azınlık hükümetinin Ekim ayında ülkeyi erken seçime götürme kararı aldığı da elde edilen bilgiler arasında.

Özgürgün geliyor

Öte yandan UBP eski Başkanı ve Lefkoşa Milletvekili Hüseyin Özgürgün’ün de yeni oluşumla birlikte ülkeye döneceği bildirildi. Özgürgün’ün dönüş tarihi henüz netlik kazanmış değil.

Nisap büyük sorun

Hüseyin Özgürgün’ün adaya gelişi de hesaba katılırsa azınlık hükümetinin Meclis’i açabilecek 26 milletvekili bulunmuyor. Özgürgün de dahil toplam sayı 25.. Bu sayı güvenoyu için yeterli olsa bile Meclis en az 26 milletvekili ile açılıyor. Bu noktada gözler Halkın Partisi’ne çevriliyor. En az 1 milletvekilinin hükümetin oluşumuna destek vermesi ve Meclis’in açılmasını sağlaması gerekiyor

UBP çevreleri CTP’nin otaya koyduğu 7 ilkeyi azınlık hükümetinin benimseyeceğini belirterek, CTP’nin de meclisin açılmasına destek verebileceğini düşünüyor

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.