enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5010
EURO
34,5615
ALTIN
2.501,44
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

TATAR’DAN ÇIKAN HABERLERE YALANLAMA GELDİ

TATAR’DAN ÇIKAN HABERLERE YALANLAMA GELDİ
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
15.04.2020
26
A+
A-

UBP Genel Başkanı, Başbakan Ersin Tatar, Ulusal Birlik Partisi’nin Cumhurbaşkanlığı seçim süreciyle ilgili yapılan harcamaların ve buna bağlı ortaya atılan iddiaları yalanladı…

Tatar, açıklamasında, Özer Kanlı ile ilgili iddiaların da gerçek dışı olduğunu söyleyerek “bu arada söz konusu yazıda bir MYK üyemizle ilgili olarak ileri sürülenlerin gerçek dışı olduğunu da belirtmek isterim” dedi.

İsim vermeden partinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için teslim edilen paralardan bahseden Diyalog TV köşe yazarı Pehlivan, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ertelenmesi sonrası ortaya çıkan anomaliyi de gözler önüne sermişti.

Alihan Pehlivan’dan yayınlanmayan UBP yazısı

Çarpıcı iddialarla dolu yazısı çalıştığı gazete tarafından yayınlanmayan Alihan Pehlivan’ın sosyal medyada paylaştığı yazısının altına çok sayıda yorum ve destek mesajları gelmişti.

Başbakan Tatar’ın konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:

“Sosyal medyada ve bazı internet gazetelerinde partimizin seçim harcamaları ile ilgili yapılan yayınlar üzerine partililerimizin ve kamuoyunun doğru bir şekilde bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Göreve geldiğim günden itibaren UBP’nin demokratik bir şekilde yetkili organları vasıtasıyla şeffaf olarak yönetileceğini her vesile ile vurguladım. Bilindiği üzere bir ay öncesine kadar Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmalarını yürütüyor durumdaydık. Bu bağlamda MYK’mız, seçimle ilgili harcama yapma yetkisini Genel Sekreter başkanlığında kurulan mali komiteye vermiş ve partimiz seçim çalışmaları için yetkili komitemizin kararı ile bazı harcamalar yapılmıştır.

Bu arada seçim harcamalarında kullanılmak üzere ilgili firmaya bir ödeme yapıldığı da ilgili herkesin bilgisi dahilindedir. Kaldı ki, partimizin bu kampanya için 3.5 milyon TL gibi bir kaynak ayırması da söz konusu değildir.

Yine ilgili herkesin de malumu olduğu gibi, seçimi yürüten firma kampanya sürecinin başlamasından durdurulmasına kadar geçen 60 günlük süre zarfında seçimlere yönelik pek çok etkinlik düzenlemiş ve kampanyaya ilişkin pek çok faaliyet yürütmüştür. Yapılan işlerin arasında, üretimi tamamlanmış ve teslim alınmış seçim malzemeleri; üretilmiş ve yayınlanmış prodüksiyon işleri, reklam filmleri ile anketler olduğu gibi 11 Ocak’tan başlayarak gerçekleştirilen 40’a yakın organizasyon ve etkinlik de bulunmaktadır.

Seçim harcamaları ile ilgili olarak yetkilendirdiğimiz mali komitemizin, geçtiğimiz hafta talimatım ile söz konusu firma ile bir araya geldiğinin ve bu 60 gün zarfında yapılan etkinliklerin detaylı harcamalarını gözden geçirmeye başladığının da bilinmesinde fayda görüyorum.

Önemle belirtmek isterim ki partimizin seçim harcamaları ile ilgili her hangi bir sorun bulunmamaktadır.

Partimiz, seçim sürecinin yeniden başlayacağı tarihten sonra ihtiyaç duyacağı tüm kampanya faaliyetlerini yetkili organlarının vereceği kararlar doğrultusunda yürütmeye devam edecektir. Bu arada söz konusu yazıda bir MYK üyemizle ilgili olarak ileri sürülenlerin gerçek dışı olduğunu da belirtmek isterim. Şimdi aklı selim ve birlik zamanıdır. Şimdi Covid- 19’la mücadele zamanıdır.”

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.