enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4897
EURO
34,5579
ALTIN
2.496,82
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

TATAR: ”TÜRKİYE İLE KAVGA ETMEK DOĞRU DEĞİL”

TATAR: ”TÜRKİYE İLE KAVGA ETMEK DOĞRU DEĞİL”
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
16.10.2020
22
A+
A-

UBP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Ersin Tatar, Türkiye ile iyi ilişkilerin önemli olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin yaptığı yardım ve yatırımlar bellidir. Ülkenin gelişmesi için Türkiye’ye ihtiyacımız var” dedi.

Ersin Tatar, Haber Kıbrıs Web TV’ye konuk olarak Mete Tümerkan ve Hüseyin Ekmekçi’nin sorularını cevaplandırdı.

“Türkiye ile kavga etmek doğru değil”

Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak için Türkiye’nin seçim malzemesi yapıldığını ifade eden Tatar, “Akıncı, ‘Türkiye beni ve ailemi tehdit etti’ diyor. Mağdur edebiyatı yapıyor. Türkiye ile kavga etmek doğru değil” diye konuştu.

Çatışma kültürüne karşı olduğuna dikkat çeken Tatar,  “Halkımız da kavgayı sevmez. Kendi devletine sahip çıkan Türkiye ile iyi ilişkiler kuran birinin seçilmesi dünyaya önemli bir mesajdır” diye konuştu.

“Bütçede 3.5 milyar TL açık olacak”

Ersin Tatar, pandemi nedeniyle gelirlerin azaldığını ancak giderlerin arttığını belirterek, “Geçen yıl bir milyar TL açık vardı. Bu yıl 3.5 milyar TL açık olması bekleniyor. Eğitim ve turizmden elde edilen gelirler azaldı sağlık giderleri arttı. Sağlık harcaması 150 milyon TL civarında. Gelirlerde 500 milyon TL azalma var” dedi.

Tatar, bunlara rağmen alınan tedbirlerle hükümetin yükümlülüklerini yerine getirdiğini, örneğin hükümetin 13’ncü maaşları ödeyebilecek durumda olduğunu vurguladı.

“Ekonomik tedbirler alınarak başarılı olunmuştu”

2009 yılında büyük bir bütçe açığı ile hükümeti devraldıklarını ve Maliye Bakanı olduğunu anlatan Tatar, “Ekonomik tedbirler aldık. Halk o zaman tepki göstermişti ancak Benden sonra Zeren Mungan ve Birikim Özgür de tedbirler almaya devam etti ve bütçeyi dengelemeye çalıştık. Başarılı olundu” diye konuştu.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.