enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Soruşturma cinayete döndü

Soruşturma cinayete döndü
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
10.06.2020
40
A+
A-

“ÖLDÜKLERİNİ FARKETTİKTEN 3 SAAT SONRA HABER VERDİ”…

Polis, Mohammad Sabri İsmail Sharqawi ve Naser Sabri İsmail Sharqawi’nin vücutlarında yara izleri olduğunu açıkladıktan sonra, zanlı Omar’ın Sharqawi kardeşlerin öldüklerini saat 15.00 sıralarında fark ettiğini ancak saat 18.00 sıralarında polise haber verdiğini belirtti. Zanlının bu süre içerisinde yatakta olan cesetleri yere indirip yatırdığını ve evdeki kan izlerini temizlediğini söyleyen polis, tişörtündeki kan izinin incelemeye gönderilen zanlının kan ve idrar örneği vermediğini vurguladı.

Gönyeli’de 5 Haziran’da parti yaptıkları arkadaşlarının evlerinde cansız bedenleri bulunan Ürdünlü 25 yaşındaki Mohammad Sabri İsmail Sharqawi ve 20 yaşındaki kardeşi Naser Sabri İsmail Sharqawi’nin ölümüyle ilgili tutuklanan 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Khaled Sameer Khaled Omar’ın aleyhindeki soruşturma cinayete döndü.    Kan ve idrar örneği vermeyi reddeden zanlı Khaled Sameer Khaled Omar’ın iki kardeşin öldüğünü saat 15.00’te fark ettiği ancak polise saat 18.00’de bildirdiği, ayrıca yataktaki cesetleri zemine yerleştirdiği belirlendi.    Polis, zanlının giymekte olduğu tişörtün üzerinde iki kardeşe ait olduğuna inanılan kan lekesi tespit etti ve ileri tetkik için emare aldı.

“Taammüden adam öldürme” ve “Adam öldürme” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı Khaled Sameer Khaled Omar dün sabah mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 8 gün ek tutukluluk emri alındı.     Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde Yargıç Şevket Gazi’nin huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Behrat Mavioğlu, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan polis çavuşu Cemil Özalkın’ı dinletti.    Mahkemede yeminli şahadet veren Özalkın, 05.06.2020 tarihinde 02.00- 17.50 saatleri arasında Gönyeli’de Şehit Hasanbuba Sokak Ayza Apartmanı Daire 4 adresinde misafir olarak kalmakta olan Mağusa’da sakin Mohammad Sabri İsmail Sharqawi ve 20 yaşındaki Naser Sabri İsmail Sharqawi’nin ikametgahın yatak odasının zemininde konu evde ikamet etmekte olan zanlı Khaled Sameer Khaled Omar tarafından hareketsiz bir şekilde tespit edildiklerini belirtti.

Özalkın, aynı tarihte olay yerinde giden 112 Acil Servis’te görevli sağlık ekibi tarafından müteveffaların cesetleri üzerinde yapılan muayenelerinde ölü olduklarının tespit edildiğini kaydetti. “Zanlı kan ve idrar örneği vermedi”    Polis çavuşu Cemil Özalkın, zanlının aynı gün hastaneye götürüldüğünü ve kan ile idrar örneği vermeyi reddettiğini mahkemeye aktardı.    Özalkın, zanlının 6 Haziran’da mahkemeye çıkarılarak aleyhinde 3 günlük tutukluluk emri alındığını ve bu sürede birçok ifade temin edildiğini belirtti.    Özalkın, zanlının olay gecesi 01.00 ile 06.00 saatleri arasında müteveffalarla evde olduğunun ve bu saatlerde evde çeşitli seslerin duyulduğunu anlattı.

“Vücutlarında yara izleri var”

Polis çavuşu Cemil Özalkın, iki kardeşe yapılan otopside vücutlarında birçok yara izi olduğunun tespit edildiğine dikkat çekti.   Özalkın, iki kardeşin kesin ölüm sebeplerinin alınan kan ve doku örneklerinden çıkacak sonuçla belli olacağını kaydetti.    Özalkın, olay günü meseleyle ilgili şüpheli olarak tutuklanan zanlı Khaled Sameer Khaled Omar’ın giymekte olduğu tişörtün üzerinde iki kardeşe ait olduğuna inanılan kan lekesi tespit edildiğini ve ileri tetkik için emare aldığına vurgu yaptı. “Öldüklerini polise 3 saat sonra bildirdi”    Polis çavuşu Cemil Özalkın, zanlı Khaled Sameer Khaled Omar’ın iki kardeşin ölümünü saat 15.00’te fark ettiği ancak polise saat 18.00’de bildirdiği, ayrıca yataktaki cesetlere müdahale edip, zemine yerleştirdiğinin ve kan lekelerini temizlediğinin belirlendiğini kaydetti.    Tahkikatın Taammüden adam öldürme ve Adam öldürme şeklinde yön aldığına işaret eden Özlakın, alınması gereken ifadeler, soruşturulacak şahıslar olduğunu belirterek, zanlının 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.

“Sınavlarıma girmek istiyorum”

Mahkemede söz alan zanlı Khaled Sameer Khaled Omar, “Ben polisi aradım. Küçüklükten beri arkadaşımdırlar. Yataktan aldım yere koydum. Diş doktoruyum. Sınavlarıma girmek isterim. Benim arkadaşlarım nasıl öldü?” ifadelerini kullandı.    Yargıç Şevket Gazi, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün tutuklu kalmasına emir verdi.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.