enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5707
EURO
34,7707
ALTIN
2.491,02
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Polis, Mavideniz için alarma geçti

Polis, Mavideniz için alarma geçti
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
09.06.2020
137
A+
A-

Gazimağusa’da Thrones Club’ta, 5 Ekim‘de, güvenlik görevlisi Yasin Sarıkoç’un sağ kasığından tabancayla vurup ağır yaralayan ve olaydan 8 ay sonra polise teslim olan İsmail Mavideniz aleyhine yürütülen polis soruşturması tamamlandı.    Müebbet hapis cezası öngören ağır yaralama suçundan methaldar olan İsmail Mavideniz’in kaçma ihtimalini göz önünde bulunduran polis, dün zanlıyı teminat için mahkemeye çıkarırken olağanüstü tedbir aldı, mahkemenin cezaevine gönderme kararının ardından da Mavideniz’i 6 araçlı polis konvoyu eşliğinde Merkezi Cezaevi’ne götürdü.    Saatler süren dünkü teminat  duruşmasında, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan meselenin tahkikat sorumlusu Eser Çelebi, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Serhan Bundak’ın sorularını yanıtladı.    Müfettiş Muavini Eser Çelebi, 5 Ekim 2019’da, Trond Clup içerisinde, saat 03.25’te meydana gelen olayın olgularını anımsatıp, mahkemeye talebini aktardı.    Çelebi, mahkemeden, benzer sabıkası olup, yazılı dava tebliğini reddeden zanlıyı yargılanmasını sağlamak amacıyla cezaevine göndermesini talep etti.    Zanlıyı savunan Avukat Doğa Zeki, talebe itiraz etti ve İsmail Mavideniz ve Mavideniz’e kefil olacak ciddi mal varlığına sahip 6 kişiyi tanık olarak dinletti.    Huzurundaki talebi ve talebe yapılan itirazı değerlendiren Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, taleple ilgili prensiplerden söz etti ve meseleyi titizlikle incelediğini anlattı.    Kıdemli Yargıç Çiğdem Güzeler, her meselenin kendine özgü koşulları içerisinde değerlendirildiğine vurgu yaptıktan sonra, zanlının, itham edildiği suçların çok ciddi, çok yaygın ve toplumu derinden etkileyen suç türlerinden olduğunu söyledi.

Güzeler, zanlının methaldar olduğu suçların, yasada ciddi hapislik cezası öngördüğünü belirterek, huzurundaki şahadete göre, ithamı destekleyen şahadetin, kamera görüntülerinin ve tanık ifadelerinin mevcut olduğuna vurgu yaptı.    Zanlının methaldar olduğu suçlardan mahkum olması halinde, uzun süreli hapislik cezası alma ihtimalinin yüksek olduğunu kaydeden Çiğdem Güzeler, 5 evi olan KKTC vatandaşı zanlının, sürekli ikamet ve yer değiştirdiğini, olaydan sonra polis tarafından tespit edilemediğini anlattı.    Güzeler, polise ulaşan bilgiye göre yasal olmayan yollardan Güney Kıbrıs’a geçen zanlının, kolay bulunamayacağını kaydetti ve zanlının, 8 aydır arandığını bilmediği izahlarını güvenilir ve inanılır bulmadı.    Güzeler, sabıkası olan zanlının kaçma ihtimali olup, KKTC dışında yeni bir hayat kurma olanağına sahip olan zanlıyı, her ne şart altında olursa olsun, 45 günü aşmayan bir süre hükümsüz tutuklu olarak Lefkoşa Merkezi Cezaevi’ne tutuklu kalmasına emir verdi.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.