enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5332
EURO
34,8891
ALTIN
2.430,91
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
22°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

ONLINE EĞİTİM – OFFLINE EKİPMAN

ONLINE EĞİTİM – OFFLINE EKİPMAN
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
02.09.2020
24
A+
A-

OECD’nin ‘COVID-19 Salgınında Eğitim’ adlı raporunda, ülkelerin uzaktan eğitim konusundaki düzeyi ortaya konuldu.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ‘eğitim ve ödevi için kullanabileceği bilgisayarı olan öğrenciler’ sıralamasında, bölgesinde bulunan ülkelerin gerisinde kaldı.

Koronavirüs salgınının yayılma hızını önlemek amacıyla, birçok ülkede olduğu gibi ülkemiz’de de uzaktan eğitim modeline geçildi. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan tüm öğrenciler  uzaktan eğitime başladı.

Uzaktan eğitim, başlanmasına  karşın KKTC’de öğrencilerin yüzde kaçının evinde, eğitim için kullanabileceği bilgisayar olduğu konusu tartışmaları beraberinde getirdi.

OECD ise yaptığı araştırmada  raporundaki 77 ülkelik, ‘Sessiz bir çalışma yerine erişimi olan öğrencilerin yüzdesi’ listesine Türkiye, 49’uncu sıradan girdi. Kazakistan, Azerbaycan ve Bosna Hersek’in Türkiye’nin üzerinde olduğu listede bilişim uzmanları ve yapılan anketler gösteriyor ki KKTC’nin sıralaması Türkiye ile paralel düzeyde ilerliyor.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde öğrencilerin yüzde 30’u bilgisayara erişemiyor

Ülkemizde yapılan anketler doğrultusunda “internete erişimi olan öğrenciler” anket sonucunda KKTC’de öğrenim gören öğrencilerin yüzden %30’unun ya internete erişiminin bulunmadığı ya da gerekli ekipmana sahip olmadığı görülüyor.
Aileler bu durumdan şikayetci olmalarına rağmen ülkede eğitim online olarak başlamış bulunuyor.

Okul çalışmaları için kullanabileceği bir bilgisayarı olmayan öğrencilerin derslerinde zorunlu olarak geri kalacağını belirten aileler çaresizlik içinde ya Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu’ndan yardım bekliyor ya da pandemi sürecinin bitmesini ve yüz yüze eğitime geçilmesini umut ediyor.
Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu henüz bu konu ile ilgili bir açıklama yapmazken derslerinden geri kalacak olan ekipmanı eksik öğrencilerin aileleri iş adamlarından destek bekliyor.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.