enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5885
EURO
34,7665
ALTIN
2.507,79
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

O bombaları attıranlara ‘Pençe-Kılıç’! İHA’lar işaretledi F-16’lar vurdu

O bombaları attıranlara ‘Pençe-Kılıç’! İHA’lar işaretledi F-16’lar vurdu
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
21.11.2022
47
A+
A-

Son olarak İstiklal Caddesi’nde Yağmur ve Ecrin adlı çocuklar dahil altı can alan terör saldırılarının ardından Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki terör hedefleri vuruldu. İHA’lar PKK/YPG hedeflerini belirlerken, harekâtta 50’yi aşkın F-16 havalandı. Askerler terörü vuran bombalara Ecrin ve Yağmur’un adını yazdı.

Mersin’deki Polis Evi ve İstiklal Caddesi’ndeki terör saldırılarının ardından “Hesap zamanı” mesajı vererek harekete geçen Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), önceki gece PKK/YPG terör örgütüne karşı düğmeye bastı. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde gece saatlerinde başlayan Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’nda belirlenen terör hedefleri eşzamanlı olarak imha edilirken, harekâtın detayları ortaya çıktı.

70 HAVA ARACIYLA

Yurt genelindeki 6 farklı üsten kalkan uçaklarla, Suriye ve Irak’ın kuzeyindeki hedefler eşzamanlı vuruldu. 50’den fazla F-16 ve yaklaşık 20 civarında TİHA/İHA/SİHA’nın (AKINCI, TB2 ve ANKA) katıldığı bildirildi. Sınırda konuşlu topçu bataryaları da harekâta destek verdi.

SİHA’LARDAN NOKTA ATIŞI

Harekât kapsamında hedef tespiti yapan yerli İHA ve SİHA’ların da taşıdıkları hassas güdümlü füzelerle terör hedeflerine karşı başarılı atışlar gerçekleştirdiği öğrenildi. İnsansız hava araçlarının lazer güdümlü ve sığınak delici mühimmat kullanıldığına işaret edildi. Harekâta ayrıca, havadan erken ihbar ve komuta kontrol uçağı ile tanker uçaklarının da destek verdiği belirtildi.

KOBANİ İLK KEZ VURULDU

Ağırlıklı olarak Suriye’nin kuzeyindeki PKK/YPG’nin kontrolündeki Kobani (Ayn el Arap), Tel Rıfat ve Derik çevresindeki hedefler imha edildi. Kobani ilk kez vuruldu. Harekâtın Irak bölümünde ise başta 140 kilometre içerideki Asos ile 90 kilometre içerideki Kandil olmak üzere terör noktaları hedef alındı. Vurulan noktalarda terör örgütünün eğitim kampları, mağaraları, barınakları, sığınakları ve lojistik yollarının yıkıldığı ifade edildi.

İlk aşamada 81 hedef vuruldu, sonra 89’a yükseldi. İstiklal Caddesi’nde altı kişinin hayatını kaybettiği saldırıda 81 kişi yaralanmıştı.

ECRİN VE YAĞMUR’UN ADI…

Milli Savunma Bakanlığı, terör hedeflerini vuran bombaların üzerine askerlerce İstiklal Caddesi’ndeki saldırıda hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ecrin ile 15 yaşındaki Yağmur’un isimlerinin yazılmasına ilişkin görüntüleri paylaştı.

 

BAKTIM ECRİN YERDE YATIYORDU

İstiklal Caddesi’ndeki bombalı terör saldırısında eşi Yusuf Meydan (34) ile kızı Ecrin’i (9) kaybeden Mevlüdiye Meydan (33), kayınbiraderinin nişanı öncesi 13 Kasım’da ailece gezmeye çıktıklarını belirterek o anları anlattı:

“Önce Nişantaşı’na gittik. Ecrin, oradaki bir parkta kedilerle oynadı. Sonra İstiklal Caddesi’ne gittik. Çocuklar acıkınca bir hamburgerciye gittik. Yusuf, kumpir Yemekistediğini söyledi. Yürüme mesafesindeki kumpircilere baktık. Herkes birbirine yakındı ve yürüyorduk. Ben de mağazaların vitrinlerine bakıyordum.

SIRTIMDA HİSSETTİM

Patlamanın etkisini sırtımda hissettim. Çok küçük bir bilinç kaybı yaşadım. O sırada insanların kaçıştığını, beni mağazanın içine almak için çekiştirdiklerini gördüm. Eltim, çocukların elini tutmuş; bağırıyordu. O an Yusuf ile Ecrin’in yerde yattığını gördüm, bir adım bile atamamışlardı. Yusuf’un nabzını kontrol ettim, yaşamıyordu. Ecrin nefes alıyordu. İki parmağını sadece bir deri parçası tutuyordu. Tampon yapmaya çalışırken, ambulansı aradım.”

TERÖRE LANET OLSUN

Pençe- Kılıç Hava Harekâtı’nın içine bir nebze de olsa su serptiğini dile getiren anne Meydan, “Kızımın ve eşimin kanı yerde kalmasın. Terörün her türlüsüne lanet olsun. Hiçbir dava, masum bir çocuğun kanı kadar değerli değil” diye konuştu. (Anıl ATAR – Yusuf KANTARLI / DHA)

ERDOĞAN’DAN TALİMAT ANI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Pençe – Kılıç Hava Harekâtı’nın emrini Endonezya ziyareti dönüşünde verdi. İletişim Başkanlığı’ndan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Endonezya dönüşünde Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’nın başlatılması talimatını Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’a verdiği ana ait görüntüler paylaşıldı. Paylaşılan fotoğrafta Erdoğan’a Bakan Akar tarafından gösterilen haritanın güvenlik için ‘buzlanması’ dikkat çekti. (Aziz ÖZEN / İSTANBUL)

DESTEK MESAJLARI: BİR GECE ANSIZIN

SURİYE ve Irak’ın kuzeyinde terör örgütü PKK/YPG hedeflerine yönelik başlatılan Pençe-Kılıç Harekâtı’na yönelik siyasilerden destek mesajları geldi. İşte o mesajlar:

– Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: Ansızın geceyi aydınlatıp gündüze çeviren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hainlerden bir bir hesap soruyor. Hainlere bedel ödetmeye devam edeceğiz. Rabb’im kahraman Mehmetçiğimizi korusun ve muzaffer eylesin.

– MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: Pençe-Kılıç Hava Harekâtı’yla teröristlerin saklandıkları barınak, sığınak, mağara ve inleri isabetle vurulmuş ve hamd olsun kullanılamaz hale getirilmiştir. Hainler için hiçbir yer güvenli ve korunaklı değildir. Vakit hesap vaktidir. Vakit dökülen kanların hesabını damla damla sorma vaktidir. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizi tüm gücümüzle destekliyor, gazaları ve mücadeleleri hayırlı olsun diyor, en alt rütbeden en üst rütbeye kadar hepsini birden tebrik ediyor, başarılar diliyorum.

– İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Gece geç saatlerde başlayan sınır ötesi harekât için ordumuza başarılar diliyorum. Askerlerimizin ayağına taş değmesin. İnşallah her şey bizim öngördüğümüz gibi milletimizin hissiyatına uygun olarak gelişir. Zorlu bir süreçtir, Allah kolaylık kılsın.

– Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Bir gece ansızın, hesap vakti…

– Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Suriye ve Irak’ın kuzeyinde Operasyon yapan kahraman ordumuza başarılar diliyorum. Duamız, kahraman ordumuzun hedeflerine ulaşması ve muzaffer olması içindir.

– Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin: Vur şanlı silahınla gönül mülkü düzelsin.

– AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik: Pençe-Kılıç Harekâtı ile Türkiye’ye göz dikenler en ağır bedelleri ödeyecekler. Cumhurbaşkanımızın ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sözü kesin kararlılığımızın ifadesidir. Çok geniş çaplı ve yüksek kabiliyetle icra edilen bu harekât Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkemize göz dikenlere her hal ve şart altında cevap vereceğini tüm dünyaya gösteriyor. Terör insanlığın düşmanıdır. Hangi gücün himayesine girerlerse girsinler tüm terör örgütlerini bertaraf edecek güce sahibiz. (ANKARA)

 

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.