enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Koronavirüs Sonrası Türkiye’nin Üç Aşamalı Normalleşme Planı

Koronavirüs Sonrası Türkiye’nin Üç Aşamalı Normalleşme Planı
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
22.04.2020
21
A+
A-

Cumhurbaşkanı: Ramazan Bayramı Sonrası Normal Hayata Geçişi Hedefliyoruz

“Koronavirüs pandemisi ne zaman kontrol altına alınacak?”, “Türkiye’de sokağa çıkma yasağı ne zaman son bulacak?”, “Günlük hayat ne zaman normale dönecek?” Habertürk, salgın sonrası dönemin yol haritasına ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Geldiğimiz noktada salgını yatay seyre geçirmeye başladığımızı görüyoruz. Ramazan ayı boyunca da tedbirlere en üst düzeyde riayeti sağlayarak, inşallah, bayram sonrası ülkemizin normal hayata geçişini hedefliyoruz.” ifadeleriyle normalleşme için Ramazan ayı sonrasını işaret etse de öncesi içinde de hazırlık yapılıyor. Son kabine toplantısında bu konu ele alındı. Cumhurbaşkanı, talimat verdi. Cumhurbalkanı Yardımcısı Fuat Oktay önderliğinde tüm bakanlıkların çalışması başladı. Normalleşme planı başlığında koronavirüs salgını kontrol altına alındıktan sonra yapılacaklar takvimlendirilecek.

Üç Aşamalı Normalleşme Planı

Üç aşamalı normalleşme planı düşünülüyor. İlk aşaması Ramazan Bayramı’ndan hemen sonra başlayacak ve yaz sonuna kadar sürecek. İkinci aşaması Eylül ayında başlayıp yıl sonuna kadar sürecek. Üçüncü ve son aşama Ocak 2021’de başlayıp koronavirüs aşısının bulunup uygulanmaya başladığı tarihe kadar sürecek. Her aşamada hayatın biraz daha normale döneceği düşünülüyor. Her bakanlık kendi yetki alanı çerçevesinde eylem planı hazırlayacak. Normalleşme planı önümüzdeki hafta düzenlenecek kabine toplantısında Cumhurbaşkanı’na sunulacak.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.