enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

İŞTE DETAYLARLA UBP’NİN ÇEK KAVGASI

İŞTE DETAYLARLA UBP’NİN ÇEK KAVGASI
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
15.04.2020
27
A+
A-

UBP’ye yakınlığıyla bilinen Gazeteci Alihan Pehlivan, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından, ‘Ersin Tatar’a ayıp ediyorlar’ başlığıyla bir dizi iddia da bulunmuş, bu iddialar, parti çevresinde ciddi rahatsızlığa sebep olmuştu.

Pehlivan’ın iddiasına göre, UBP’nin Cumhurbaşkanı adayı, Başbakan Ersin Tatar, Kovid-19 salgını öncesi, UBP’nin geçmiş yönetimi tarafından partiden atılan kişilere, seçim kampanyasını vermiş ve toplam tutarı 3 milyon 500 bin TL olan kampanyanın çeklerini de, parti çeklerinden keserek, vermişti. Pehlivanın kastettiği kişinin, BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Özer Kanlı olduğu ise sonradan anlaşılmıştı.

Seçimlerin ertelenmiş olmasına karşın UBP’nin Seçim Kampanyasını alan kişilerin, ellerindeki ilk çeki bozulması için yerel bir bankaya gönderdiklerini ileri süren Pehlivan, olmayan kampanyanın ilk ödemesinin de 500 bin TL olduğunu iddialarına eklemişti.

Pehlivan, “Bize gelen bilgilere göre Başbakan Tatar, bu çekin ödenmemesi için talimat vermiş. Ama çek şu an tefecilerin elinde” demişti.

 

Pehlivanın iddialarının ardından, yazılı bir açıklama yapan Tatar, Pehlivan’ı yalanlayarak iddiaları reddetti.

“Önemle belirtmek isterim ki partimizin seçim harcamaları ile ilgili her hangi bir sorun bulunmamaktadır” diyen Tatar, Özer Kanlı ile ilgili iddiaların da gerçek dışı olduğunu vurguladı.

Tatar, “Söz konusu yazıda bir MYK üyemizle ilgili olarak ileri sürülenlerin, gerçek dışı olduğunu da belirtmek isterim” dedi.

Partinin, seçim kampanyası için 3 milyon 500 bin TL gibi bir rakamı ayırmasının da mümkün olamayacağını belirten Tatar, seçimi yürüten firmanın, kampanya sürecinin başlamasından durdurulmasına kadar geçen 60 günlük süre zarfında, seçimlere yönelik pek çok etkinlik düzenlediğini ve kampanyaya ilişkin pek çok faaliyet yürüttüğünü söyledi.

Tatar, “Yapılan işlerin arasında, üretimi tamamlanmış ve teslim alınmış seçim malzemeleri, üretilmiş ve yayınlanmış prodüksiyon işleri, reklam filmleri ile anketler olduğu gibi 11 Ocak’tan başlayarak gerçekleştirilen 40’a yakın organizasyon ve etkinlik de bulunmaktadır” dedi.

 

Tüm bu yaşananlar üzerine, Pehlivan, bu gün sosyal medya hesabından bir açıklama daha yaparak, Başbakanlıktaki görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Söylediklerinin arkasında olduğunu söyleyen Pehlivan, zamanın kimin yanlış olduğunu mutlaka göstereceğini, Tatar’a ise saygı ve sevgisinin devam edeceğini ifade etti. Geçici kadrosu Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nda olduğu bilinen Pehlivan’ın, Başbakanlıkta hangi resmi görevde bulunduğu ise bilinmiyor.

Kaynak : Kıbrıswebhaber
türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.