enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
22°C

İngiltere’de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı

İngiltere’de laboratuvar skandalı: 55 bin Covid-19 vakasına yol açtı
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -

İngiltere’deki bir laboratuvarda 2021 yılının sonbahar döneminde meydana gelen bir hatanın en az 20 kişinin ölümüne ve 55 bin Covid vakasına yol açtığı belirtildi. Immensa adlı şirketin Wolverhampton kentinde yaklaşık 39 bin pozitif PCR örneğiniyanlışlıkla negatif olarak kaydettiği anlaşıldı. Söz konusu olay ülkenin en sık konuşulan konularından biri haline geldi.

Birleşik Krallık Sağlık Güvenliği Kurumu (UKHSA) yetkilileri, ülkedeki bir laboratuvarda 2021 sonbaharında meydana gelen bir hatanın yaklaşık 55 bin ekstra Covid-19 vakasına yol açtığını tahmin etti.

 

Uzmanlar bu dönemde Covid-19 testi yanlış olarak negatif çıkan her kişinin virüsü ortalama olarak iki kişiye daha bulaştırdığını belirtti. Araştırmacılar ayrıca, bu dönemde  ‘başka türlü meydana gelmeyebilecek’ yaklaşık 680 ek hastaneye yatış olduğunu ve 20’den fazla ek ölüm yaşandığını söyledi.

İngiltere’de söz konusu hatayı yapan laboratuvarın sahibi Immensa, Ekim 2020’de hükümetten “acilen Covid için PCR testi geliştirmek” üzere 119 milyon sterlinlik bir sözleşme kazandı.

Geçen yaz ek PCR testi için hükümet tarafından Immensa’ya 50 milyon sterlin daha verildi. Harvard Üniversitesi mezunu Andrea Riposati’nin sahibi olduğu şirket, Mayıs 2020’de kuruldu. Ancak, Ekim 2021’de gelen yoğun şikayetlerin ardından Immensa’nın  Wolverhampton’daki laboratuvarında değerlendirilen testlerin yanlış şekilde değerlendirildiği anlaşıldı ve laboratuvarın operasyonları askıya alındı.

 

Immensa tarafından yapılan açıklamada laboratuvardaki hatanın, personelin pozitif ve negatif sonuçları yanlış bildirmek için eşik seviyeleri belirlemesi nedeniyle meydana geldiği sonucuna varıldığı kaydedildi.

Neredeyse bir yıl süren soruşturmanın ardından UKHSA direktörü ve baş araştırmacı Richard Gleave, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Soruşturmamız boyunca, bu süre zarfında PCR testi sağlayan özel laboratuvarların sözleşmelerini denetlemek için mevcut düzenlemeleri dikkatlice inceledik.

Immensa’nın Wolverhampton laboratuvarındaki personel hatalarının, Eylül ve Ekim 2021’de Covid PCR test sonuçlarının yanlış bildirilmesinin doğrudan nedeni olduğu sonucuna vardık.Görüşümüze göre, özel laboratuvarda bu hatanın oluşmasını önlemek için Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği belirli bir işlem yoktu. Ancak raporumuz, hem bu tür olayların tekrarlanma riskini azaltmak hem de endişelerin hızla ele alınmasını ve soruşturulmasını sağlamak için net öneriler ortaya koyuyor” dedi.

Diğer taraftan Gleave, laboratuvardaki hatadan etkilenen hastaların hepsiyle iletişime geçildiğini vurguladı.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.