enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4842
EURO
34,7685
ALTIN
2.490,12
BIST
9.536,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
14°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
18°C

Hüseyin Angolemli: “Hükümet ömrünü tamamladı.”

Hüseyin Angolemli: “Hükümet ömrünü tamamladı.”
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
23.03.2021
19
A+
A-

Meclis’te yaşanan nisap kriziyle ilgili açıklamalarda bulunan Toplumcu Demokrasi Partisi Milletvekili Hüseyin Angolemli, nisabın 3 bağımsız milletvekilinin desteğiyle sağlanabildiğini, ancak dün bunun da sağlanamadığına dikkat çekerek azınlık hükümetinin ömrünü tamamladığını savundu.

Nisap krizlerinin yaşanmaması için iç tüzükte gerekli değişiklikler yapılarak bu sorunun ortadan kalkabileceğini de aktaran Angolemli, “Azınlık hükümeti üç tane bağımsızdan destek alarak nisap sağlamaya çalışıyor. Bu hükümet ömrünü tamamladı. Bu gibi olayları daha sık göreceğiz” dedi.

Meclisin çalışmasını hükümet edenlerin sağlaması gerektiğine dikkat çeken Angolemli, Pazartesi ve Perşembe günü olmak üzere haftanın iki günü meclisin toplandığını, Perşembe günü gündem konuşmalarının yer aldığı ifade etti ve Perşembe günleri gündem konuşmaları başladığında bakanlık koltuklarının boş kaldığına işaret etti.

Angolemli, “Azınlık hükümetinin kurulması için büyük bir çaba harcandı. Kayyum hükümeti dayatmayla kurulan bir hükümet. UBP’nin parti başkanı nasıl seçildi? Hükümete 3 bağımsız destek veriyor, yasalarımıza göre bağımsızlar hiçbir görev alamadılar. Bu hükümete destek verdiklerine göre, bir tanesi bile geri çekilse hiçbiri yürüyemez. Demek ki bağımsızlarında birtakım istekleri vardır” şeklinde konuştu.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.