enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5610
EURO
34,6876
ALTIN
2.491,36
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Az Bulutlu
22°C

Güneyde çalışan Kıbrıslı Türk işçilerin sorunları çözüldü

Güneyde çalışan Kıbrıslı Türk işçilerin sorunları çözüldü
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
27.04.2020
28
A+
A-

Güney Kıbrıs’ta çalışan ve Covid-19 salgın hastalığı nedeni ile işyeri kapalı veya işyeri açık olan Kıbrıslı Türk çalışanların İşsizlik ödeneğinden yararlanabilmesi için bankalar arası yaşanan para aktarım sorunu çözüldü. Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (DEV-İŞ) tarafından yapılan açıklamada Güney Kıbrıs’ta çalışan Kıbrıslı Türklerin bireysel olarak Kooperatif Merkez Bankası şubelerinden hesap açmaları gerektiği kaydedildi. Açıklama şöyle: Kooperatif Merkez Bankasından açtıkları hesap ile ilgili belgeyi, İçişleri Bakanlığından aldığımız izin doğrultusunda yarından itibaren sendikamıza saat 09:00-14:00 arasında ulaştırabilir veya dev-is@dev-is.org’ye mail atabilir, 05428608484 ve 05488505856 telefon numaralarına Whatsapp’dan fotoğraf olarak gönderebilirler. Kıbrıs’ın Güneyinde çalışıp daha önce Kooperatif Merkez Bankasından İşsizlik Parası, Ağustos Parası vb. Işlemler için hesap açmış olanlar hesap ile ilgili bilgileri bize ulaştırmaları yeterli olacaktır.  Bu bilgiler Sendikamıza ulaştıkça, her işgünü sonunda Güney Kıbrıs’taki Çalışma Bakanlığına gönderilecek ve ödemeler Kooperatif Merkez Bankası tarafından  yapılacaktır.

Buna ilaveten, Kıbrıs’ın Güneyinden emeklilik hakkı kazanmış ve yaşam belgeleri kendine ulaşmış kişilerde sendikamıza 09:00-14:00 saatleri arasında yaşam belgelerini getirebilirler. Yaşam belgelerini kendi getiremeyecek kişiler, ikamet ettikleri bölgenin muhtarından hayatta olduklarını ispatlayan ayrı bir belge almaları gerekmektedir.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.