enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

Erdoğan’a ÖTV’de yeni yetki! Meclis’ten geçti

Erdoğan’a ÖTV’de yeni yetki! Meclis’ten geçti
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
15.10.2021
30
A+
A-

Vergi Usulü Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik öngören yasa teklifi TBMM’de görüşülerek kabul edildi.

Teklifin kabul edilen 56. Maddesi ile Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni bir yetki daha verildi. Kabul edilen düzenlemeye göre Erdoğan; “tütün ürünlerinin” ve ” araçların” özel tüketim vergileri (ÖTV) ile oranlara esas ÖTV matrahlarının alt ve üst sınırlarını üç katına kadar artırabilecek.

3 KATINA KADAR ARTTIRABİLECEK

Kabul edilen 56. maddede, “6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12’nci maddesinin (2) numaralı fıkrasının (b) ve (c) bentlerinde yer alan ‘bir katına’ ibareleri ‘üç katına’ şeklinde ve (c) bendinde yer alan ‘malların’ ibaresi ‘mallar için farklı matrah grupları oluşturmaya, malların matrah grupları, motor gücü’ şeklinde değiştirilmiştir.” ifadeleri yer alıyor.

CHP’Lİ ÖZKOÇ’TAN AÇIKLAMA

Erdoğan’a verilen yeni yetkiyi sosyal medya hesabından duyuran CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, şu ifadeleri kullandı;

“Az önce TBMM’de Millet İttifakı’nın muhalefetine rağmen Cumhurbaşkanına; ‘tütün ürünlerinin’ ve ‘araçların’ özel tüketim vergileri ile oranlara esas özel tüketim vergisi matrahlarının alt ve üst sınırlarını ‘üç katına’ kadar artırma yetkisi verildi.”

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.