enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5258
EURO
34,7471
ALTIN
2.490,46
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
14°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

Camiilerde alınan yeni tedbirler!

Camiilerde alınan yeni tedbirler!
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
09.09.2020
23
A+
A-
Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Covid-19 nedeniyle yeni alınan tedbirleri açıkladı.
ATALAY’IN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:
Başkanlığımız, Dünyada ve Türkiye’de COVİD-19 vakalarının görülmesiyle birlikte konuya hassasiyet göstermiş, ülkemizde görülen ilk COVİD-19 vakası ile birlikte de Sağlık Bakanlığı ve yetkili birimlerin aldığı önlem ve tedbirlere büyük titizlikle uyulmuştur. Hem görevlilerimiz hem de cemaatimiz, camilerimizde koruyucu önlemlere uymaya devam etmektedir.
Son günlerde tüm dünyada salgında görülen artış, ülkemizde de çeşitli sosyal alanlarda kısıtlayıcı önlemlerin yeniden hayata geçirilmesini zorunlu hale getirmiştir. Sürecin başından bu yana, İslam Dini açısından kişinin kendisinin ve başkalarının hayatını riske atmasının büyük vebal olduğu bilinciyle fiziki mesafe, maske, hijyen ve risk grubunda olanların camilere gelmemesi gibi salgına karşı temel tedbirlerimizi alarak ibadetlerimizi yapıyoruz, toplumsal bilinç ve farkındalığı arttırmak için de gayret ediyoruz.
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından son alınan kararların ve diğer hassasiyet gerektiren kuralların uygulanması ile ilgili aşağıdaki hususları hassasiyetle paylaşmak isteriz:
• Camilerimizde, fiziki mesafeye uygun olarak, ön-arka, sağ ve sol’dan 1’er metre boşluk olacak şekilde seyreltilmiş ibadet düzenine geçilmişti. Bugünden itibaren ibadetler için fiziki mesafe ön-arka, sağ ve sol’dan 2’şer metre olacak şekilde yeniden düzenlenerek seyreltilmiş düzen daha da geliştirilecektir. Böylece salgın sürecinden bu yana ara verilen toplu ibadet düzeninden, yeni normale uygun olarak iyice uzaklaşılmış olacaktır. Bu şekilde cemaatimiz arasında bulaş mümkün olmayacak şekilde seyreltilmiş düzende ibadetlerimizi yerine getirebileceğiz.
• Seyreltilmiş ibadet düzeni camiye girerken ve camiden ayrılırken de fizikî mesafeye mutlaka uyulmasını gerektirmektedir.
• Yeniden hatırlamak isteriz ki; cami içinde ortak kullanım malzemeleri mutlaka kaldırılmalı, bardak su tercih edilmeli, damacana su varsa mutlaka tek kullanımlık bardak kullanılmalıdır.
• Maske, su şişesi ve diğer atıkların sadece uygun çöp kutularına, uygun şekilde atılması hususunda uyarılar belirli aralıklarla tekrarlanacaktır.
• Camilerimizde, salgın ortadan kalkıncaya kadar cami çıkışında cemaate hiçbir şekilde yiyecek-içecek ikramı yapılamayacaktır.
• Cenaze törenleri, sadece ölen kişinin I. Derece yakınlarının katılımı, fiziki mesafe, maske, hijyen gibi kurallara uyularak yapılacaktır.
• Karar gereği, 01 Ekim 2020 tarihine kadar görevlilerimiz mevlit okuma etkinliklerine katılmayacaktır.
Kamuoyuna saygılarımla.
türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.