enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4954
EURO
34,9278
ALTIN
2.425,77
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C

Bülent Dizdarlı; “AB’nin AstraZeneca aşılarını durdurması politik bir karar”

Bülent Dizdarlı; “AB’nin AstraZeneca aşılarını durdurması politik bir karar”
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
17.03.2021
37
A+
A-

“BEKLENEN YAN ETKİLERDİ”

AB’nin Oxford aşılarını geçici olarak durdurmasını politik bir karar olarak gören Dizdarlı, “Evet diğer aşılara göre bu aşı yapıldıktan sonraki 2-3 gün daha ağır semptomlu bir dönem yaşatmaktadır ama bu onun ‘tu kaka’ olduğunu göstermez. Kaldı ki prospektüsü dikkatle okunduğunda, beklenen yan etkiler kısmında bütün olabilecekler yazılmıştır” dedi.

Dünya Sağlık Örgütü’nün dünya üzerinde yapılan 17 milyon dozdan sadece 40 tanesinde pıhtılaşma bulgusu olduğunu, ölümle anılan tek vakada sebebin aşı olduğunun kanıtlanmadığını açıkladığını anımsatan Dizdarlı, “Bunun yanı sıra Avrupa İlaç Ajansı ‘da (E.M.A) gelen tüm baskılara rağmen aşının kullanılmasını engelleyecek bilimsel veri olmadığını bildirdi” ifadelerini kullandı.

“AB HATALI AŞILAMA POLİTİKASINA YENİSİNİ EKLEDİ”

AB’nin yaptığı hatalı aşılama politikasına bir yenisini daha ekleyerek bu kararı yine de aldığını kaydeden Dizdarlı, hiçbir bilimsel dayanağı olmadığı halde “aşı savaşlarına” yeni bir cephe açıldığını belirterek, “Astra Zeneca aşısının baştan beri sorunlu bir yol almasını da koz olarak öne sürdüler” dedi.

Dizdarlı paylaşımının devamında şunları kaydetti:

“Unutmamalıyız ki aşı savaşlarını sürdüren AB, Rus Sputnik, ve Çin aşılarına karşı da aşağılama siyasetini sürdürüyor. Sanım o dur ki, AB, Rus ve Çin aşılarına karşı sürdürüdüğü bu politikasını bu kez Birleşik Krallığa yöneltmek adına bu yola gitmiştir.

“YAKINDA ÖZÜR DİLEMEK ZORUNDA KALACAKLAR”

Kişisel inancım odur ki , yakında özür dilemek zorunda kalacaklardır. Ya da aşı firması tedbir aldığını açıklayıp herkes tarafından kabul görecektir.

Bizim bakanlığın da gelen telkinlerden sonra AstraZeneca aşısını en azından konu açıklığa kavuşuncaya kadar durdurmasını normal karşılıyorum. Anlamadığımsa halkın yasağın kalıcı olduğunu düşünmesini sağlayan yayınlara itibar etmesidir. Bu konuda özellikle medyanın gerçeği yansıtmasını, bir hükme varmadan, en azından araştırmanın tamamlanmasını beklemesi gerektiğini düşünüyorum.

“BİZİM AŞI SEÇME ŞANSIMIZ YOK, SOSYAL PATLAMALAR EŞİKTE…”

Son olarak ekleyeyim:

İlk günden beri ayni düşüncemi koruyorum. Bizim aşı seçme şansımız yok. Eski normale yakın bir yaşama dönmek, açılımı düşük riskle yapmak için aşılanmak şarttır ve malesef geldiğimiz noktada bizim diğer ülkelere göre açılmaya daha hızlı ihtiyacımız vardır. Sosyal patlamalar eşiktedir: Bu nedenledir ki umarım eldeki aşıların da kullanılması adına yanılmamışımdır. Sağlık dolu günler dilerim.”

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.