enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

“Bu yangınlar sabotaj”

“Bu yangınlar sabotaj”
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
18.05.2020
27
A+
A-

“YAKA YAKA GİTTİ”… Gönendere Şehitliği’nin güney kısmında yol kenarında çıkan yangın kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Ardından Pınarlı’da çıkıp, Mehmet Kırgız’a ait mandıraya sıçrayan yangında, çok sayıda hayvan telef oldu. Serdarlı’da yol kenarında 10 dakika arayla, 4 noktada çıkan yangın, köy içine yayılma korkusuyla büyük paniğe yol açtı. Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, 7 noktada çıkan yangının tesadüf olamayacağını belirterek, “Biri sabotaj düzenledi. Yakıp yakıp gitti. Köylüler bir kişinin tarlaya bir şey fırlatıp kaçtığını söyledi” dedi.

Gönendere, Pınarlı ve Serdarlı’da, 10 dakika arayla, henüz belirlenemeyen bir sebepten, 7 ayrı noktada başlayıp kısa sürede büyüyen yangın, büyük korku ve panik yaşattı.    Yol kenarlarından başlayarak, geniş alana yayılan 7 noktadaki yangının sebebinin, sabotaj olduğu iddia ediliyor.    İlk yangın Gönendere Şehitliği’nin güney kısmında yol kenarında, saat 11.30’da başladı. Kısa sürede geniş bir alana doğru yayıldı.    Ardından Pınarlı’da çıkıp, Mehmet Kırgız’a ait mandıraya sıçrayan yangında, çok sayıda hayvan telef oldu.    Serdarlı’da yol kenarında 10 dakika arayla, 4 noktada çıkan yangın, köy içine yayılma korkusuyla büyük paniğe yol açtı.

Polisten verilen bilgiye göre, Gönendere – Pınarlı-Serdarlı’daki yangınlarda yaklaşık 258 dönümlük alan içerisindeki biçilmemiş arpa ve çok sayıda zeytin ağacı yandı.    Bölge sakinleri ile çiftçiler, traktör ve iş makineleriyle yardıma koştu.    Polis trafiği, itfaiye ise her noktadaki yangını kısa sürede kontrol altına alıp soğutma çalışmaları yaptı. Korkutan yangında, çok sayıda hayvan telef olurken, hasadı yapılan tekerlek balya ve biçilmeye hazır arpalar kül oldu. Çiftçi ve hayvancı milyonlarca lira zarara uğradı,  bölge sakinleri korku dolu anlar yaşadı. Halil Kasım: Sabotaj düzenlendi    Serdarlı Belediye Başkanı Halil Kasım, 7 noktada çıkan yangının tesadüf olamayacağını belirterek, “Biri sabotaj düzenledi. Yakıp yakıp gitti. Köylüler bir kişinin tarlaya bir şey fırlatıp kaçtığını söyledi” dedi.    Başkan Halil Kasım, köy girişinde kamera kaydının bulunduğunu, kayıtların incelenip gerekenin yapılacağını belirterek, yangını söndürmede katkı koyan herkese teşekkür etti.    Kasım, yangının, 10 dakika arayla 7 noktada başlayıp, geniş bir alana yayıldığını belirterek, ekledi: “Yaptığımız çağrı sonrasında herkes yardıma koştu. Geçitkale ve İskele belediyeleri katkı koyarak el birliğiyle yangını söndürdük. Yangına sebep olan kişi veya kişiler, en ağır cezayla cezalandırılmalı. Aksi halde bu tür davranışlar devam edecek. Çiftçi ve hayvancının zararı büyük. Bu bir suçtur, işleyeni bulup cezasını çekmesini sağlayacağız.”    Polisin, yangınlarla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.