enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

Başbakan Ersan Saner: “İlk olarak 5 bin sağlık çalışanı aşılanacak”

Başbakan Ersan Saner: “İlk olarak 5 bin sağlık çalışanı aşılanacak”
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
14.01.2021
22
A+
A-

Başbakan Ersan Saner, 20 bin Koronavirüs aşısının bugün sabah saatlerinde ülkeye gelmesinin ardından aşılamanın kısa sürede başlayacağını ifade etti.

Saner, Sağlık Bakanlığı’nın yapmış olduğu aşı programı çerçevesinde, 5 bin sağlık çalışanı birincil olmak üzere, 65 yaş üstü ihtiyaçlı kesimin aşılanacağını belirtti.

Toplumun tüm kademelerine bu aşıların yapılacağını da açıklayan Başbakan Saner, hedefin ülkede yüzde 80’e yakın kişinin aşılanması olduğunu ve 500 bin aşı hedefini tamamlayarak, bulaşı ekonomik bir kazanıma çevireceklerini dile getirdi.

Başbakan Saner, Koronavirüste ülkenin bu başarısının rastlantı olmadığına ve ekonominin ve sağlığın dengeli bir şekilde götürülmesi gerektiğine de işaret ederek, aşının ilk etabının geldiğini ve etaplar halinde gelmeye devam edeceklerini söyledi.

“YÜKSEKÖĞRENİMDE OLUMLU ADIMLAR ATILDI”

Yükseköğrenim konusunda da açıklamalarda bulunan Saner, olumlu adımlar atıldığını, hazırlıkların çok iyi bir noktaya geldiğini belirterek, “Aşı bizim için çok ciddi bir artı değer olarak ekonomimize katkı sağlayacaktır” dedi.

“İÇ BULAŞTA TEHLİKE ÇANLARI ÇALARSA GEREKENİ YAPACAĞIZ”

Ülkenin iç bulaş anlamında sıkıntıya girmediği sürece, ülkenin kapanmasını arzulamadıklarına da vurgu yapan Başbakan Saner, “İç bulaş engellemediği sürece, kapanmayı düşünmüyoruz. İç bulaşta tehlike çanları çalarsa gerekeni yapacağız” dedi.

türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.