enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
23°C
Salı Az Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

Bakanlar Kurulu Kararları Açıklandı

Bakanlar Kurulu Kararları Açıklandı
RESİM AÇIKLAMASI - creditwesthaberiçireklam -
19.03.2021
29
A+
A-

Başbakan Ersan Saner, Bakanlar Kurulu kararlarını açıkladı.

  • 22-29 Mart tarihlerini kapsayan kararlara göre, sokağa çıkma yasağı, Pazar günleri hariç, her gün akşam saat 21.00’den, sabah 05.00’e kadar kısmi sokağa çıkma yasağı devam edecek.
  • Pazar günleri ise sadece eczane, fırın, tarım ve hayvancılık sektörüne bağlı işletmeler ile benzin istasyonlarının muaf olacağı tam sokağa çıkma yasağı uygulanacak.
  • 29 Mart Pazartesi gününden itibaren, sadece 12. sınıflar seyreltilmiş olarak eğitime başlayacak. Diğer sınıflar online eğitime devam edecek.
  • Yeşil Hat Tüzüğü kapsamında temassız ticaret yapan iş sahipleri, ilçe emniyet kurullarından izin almak kaydıyla karantina uygulaması olmaksızın, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterlerde ticaret yapabilecek.
  • Restorantlar, kafeler, meyhaneler paket servislere ek olarak, dış mekanlardaki etkinliklerine devam edecek. Söz konusu mekanlarda okey, tavla gibi oyunların oynanması yasak olacak.
  • Bet ofislerinde çalışanlar 24 Mart’a kadar Çarşamba günün kadar PCR testlerini tamamlamaları dahilinde 24 Mart’ta açılacak. Mekan içerisinde sadece 1/3 oranında oturum yapılabilecek.
  • Yüzme havuzları veya lisanslı yüzücülerin antremanlarının yapılmasına karar veildi. Havuzlarda kurs faaliyetleri mümkün olmayacak.
  • Kapalı spor salonlarında görev yapanlar, 24 Mart’a kadar PCR test yaptırmaları halinde, Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi’nin aksi bir karar üretmediği taktirde açılabilecek.
  • Ev karantinasına geçilebilmesi için çalışma yapılmasına karar verildi.
  • 12 Nisan’dan itibaren 3 günlük kapalı otel turizminin başlatılması için bileklik uygulamasının hayata geçmesi beklenecek.
  • Geriye kalan turizm çeşitlerinin de takvimlendirilerek açılması için Üst Komite’nin görüşleri doğrultusunda çalışmalar yöneltilecek.
  • Profesyonel tiyatro ve konser gibi performans sanatçıların çalışmalarını ve provalarını bireysel olarak yapmaları uygun bulundu. İkili gruplar halinde çalışmalar yapabilecek.
türkbankasıtelsimhaberiçireklam
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.